Istoric

logo_unirea_jucuClubul sportiv Unirea Jucu s-a înfiinţat în anul 1974, primii 39 de ani de existenţă fiind petrecuţi în ligile a V-a şi a IV-a.

     Cea mai mare performanţă din istoria de până atunci a echipei a venit la finalul sezonului 2012-2013, când jucanii au încheiat pe locul 1 în campionatul Ligii a IV-a, cu un punct peste echipa a doua a clubului CFR Cluj.
Susţinută financiar de Primărie, Unirea a participat la barajul de promovare în Liga a III-a, pe care l-a câştigat cu 1-0 în faţa campioanei judeţului Satu Mare, Someşul Cărăşeu, singurul gol fiind marcat de Vlad Mănăşturean. Astfel, pentru prima oară în istorie, alb-negrii debutau, în sezonul 2013-2014, în al treilea eşalon al ţării. A fost un sezon de tranziţie, pe care jucanii l-au încheiat în play-out, terminând pe locul doi acest mini-campionat, în spatele Arieşului Turda.
A urmat sezonul 2014-2015 şi cel mai important meci din istoria formaţiei din comuna clujeană. Unirea s-a calificat în şaisprezecimile Cupei României, acolo unde a jucat împotriva Petrolului Ploieşti, echipă care îl avea sub contract şi pe Adrian Mutu. Jucanii erau pregătiţi şi atunci de către Alpar Meszaros, iar partida a avut loc pe Cluj Arena. Experienţa superioară a prahovenilor şi-a spus cuvântul, Petrolul câştigând cu 3-0 acel meci disputat în 24 septembrie 2014.
Sezonul care a urmat pentru Unirea a fost încheiat pe poziţia a şaptea, însă investiţiile din vara anului 2015 a făcut din echipa jucană o favorită la promovarea în liga secundă. Din păcate, un retur sub prima parte a sezonului 2015-2016 a dus doar la ocuparea, în final, a poziţiei a patra în clasament.
Totul s-a schimbat din temelii în această vară, Unirea intrând pe mâna investitorilor privaţi, cei care l-au readus la Jucu pe Alpar Meszaros, tehnician care va face parte dintr-un nou proiect al alb-negrilor.